Joe Madureira

Legendarische Stripboektekenaar

 

Battle Chasers

Vector Illustratie | Case Study

[

Joe Madureira is mijn favoriete stripboektekenaar en is tegenwoordig vooral werkzaam in de videogame industrie. Na Tri-Lunar en Vigil Games runt MAD! tegenwoordig indie studio Airship Syndicate. De eerste game die ze hebben ontwikkeld was gebaseerd op zijn Battle Chasers stripboek uit de jaren ’90 en is succesvol gefinancierd door middel van een Kickstarter campagne. 

Joe Madureira

Vector Illustratie | Case Study

2020

www.airshipsyndicate.com

VECTOR LINEART

Garrison is een van de helden uit Battle Chasers Nightwar.

MAD!’s schetsen zijn altijd geweldig en zeer gedetailleerd. Dit maakte het overtrekken van de schets dus zeker niet makkelijk. Met behulp van het pen-gereedschap in Adobe Illustrator heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk detail van de schets te behouden.

Garrison Lineart - Nino Pinto

VECTOR KLEUREN

In kleur ziet Garrison er zelfs nog stoerder uit!

Qua kleuren heb ik het heel erg simpel gehouden. Om Garrison wat meer charme te geven heb ik de heldhaftige krijger echter een paar grijze lokken gegeven. Of MAD! hier blij mee zal zijn weet ik eigenlijk niet. 

Garrison Colors - Nino Pinto

CASE STUDY

Dit was een persoonlijk project, niet bedoeld voor commerciële doeleinden.

Zie dit als een ode aan Joe Madureira’s prachtige illustraties. Ik ben al ruim dertig jaar een enorme fan van zijn werk en heb MAD! twee keer in levenden lijve mogen ontmoeten. Het is een geweldige kerel die echt tijd voor zijn fans maakt.

Nino Pinto Design

Nino Pinto
UX & Graphic Designer

Nino Pinto is #social